fbpx

Linux Essentials

0(0 Ratings)
Course Duration: 50h
Enrolled:0

Descrierea Cursului

Acest curs te va familiariza cu conceptele esentiale ale sistemului de operare Linux, ce este open source, cum navighezi Linux OS, puterea liniei de comanda, lucruri specifice sistemului de operare, drepturi si permisiunea fisierelor.

 

La sfarsitul orelor de training poti obtine diploma care conteaza si este recunoscuta de toate companiile cu componenta IT – Linux Essentials oferita de Linux Profesional Institute.

Ce este Linux?

Linux este un sistem de operare ce a luat nastere in 1991 prin unirea Kernelului dezvoltat de Linus Torvalds si a utilitarelor dezvoltate de GNU.

Linux sta la baza initiativei Open Source, fiind cel mai popular sistem de operare din lume. Sistemul de operare Android are la baza Linux.

 

Linux continuă să crească la nivel mondial, pe măsură ce utilizatorii individuali, entitățile guvernamentale și industriile, de la industria auto până la explorarea spațiului, îmbrățișează tehnologii open source. Această expansiune a surselor deschise în întreprinderi redefinește rolurile tradiționale din tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru a necesita mai multe abilități Linux.

Ce companii folosesc Linux?

Beneficiile Cursului

 • Vei dobandi o înțelegere a industriei Linux și open source și cunoștințe despre cele mai populare aplicații open source;
 • Vei intelege componentele majore ale sistemului de operare Linux și vei avea competențele tehnice necesare pentru a lucra pe linia de comandă Linux;
 • Vei avea o înțelegere de bază a subiectelor legate de securitate și administrare, cum ar fi gestionarea utilizatorilor/grupurilor, lucrul pe linia de comandă și permisiunile.

Cerinte

 • Personal Laptop/Desktop PC with Windows or Linux OS
 • Conexiune stabila la internet (pentru cursurile online)
 • Cunostinte de baza operare PC
 • Nivel mediu Lb. Engleza

Certificari

UdevIT are parteneriate strategice cu cele mai relevante companii in certificare, iar cursantii nostri pot beneficia de reduceri! Pentru acest curs noi recomandam urmatoarele certificari:

Adeverinta de participare

Dupa finalizarea cursului vei primii adeverinta de participare UdevIT.

Examenul prin Linux Professional Institute este optional si se va achita separat.

Conditii de promovare

Toti cursantii ce au participat la minim 70% din numaul total de ore atribuite acestui curs vor primi o adeverinta de participare.


Pentru a demonstra cunostintele dobandite, recomandam si facilitam sustinerea examenului LINUX Essentials. Acesta se va da in conditiile impuse de Linux Proffesional Institute.

Cursul UdevIT Academy – Linux Essentials contine notiunile necesare pentru a obtine aceasta certificare.


De la finalizarea cursului, UdevIT va ofera o perioada de 1 an pentru a promova. Testul de promovare poate fi sustinut din nou la un interval 30 zile in decursul unui an dupa finalizarea orelor de curs.

Pentru cine este potrivit acest curs?

 • Cursul Introduction to Linux este adecvat pentru orice persoana ce activeaza sau doreste o cariera in administrarea sistemelor, DevOps, Backend Developer, Security, QA Engineering sau doreste sa stapaneasca cel mai raspandit sistem de operare.

Help us spread the word!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on skype
Share on email

Perspectiva pentru viitor

Investind mai departe in educatia ta poti accesa o cariera in urmatoarele domenii:

1.500 lei
1.500 lei 1.980 lei

Tags

Course Curriculum

Prezentarea Cursului

Linux history

Linux philosophy and concepts

Linux basics and system start-up

Graphical Interface

System Configuration with graphical interface

Common Applications

Command line operations

Linux commands documantations

Processes

File operations

User environment

Text manipulation

Network operations

Bash shell and bash scripting I

Bash shell and bash scripting II

Printing

User access and security

Program

Ne concentram impreuna pe viitorul tau dar prezentul nu sta pe loc. Prinsi in viata cotidiana? Nu gasesti timp pentru a investii in educatia ta?


Don’t worry, be happy!! 

 

Toate cursurile UdevIT sunt programate incat sa se muleze pe programul tuturor, lasand totusi timp pentru familie si distractie. 

Locatie

Cursul de Python Junior se desfasoara doar cu prezenta fizica in sala de curs.

 

Cu toate ca sunt foarte apreciate cursurile online datorita usurintei de a participa de acasa sau de la birou, UdevIT Academy is doreste ca fiecare student sa incheie orice curs cu maximul de cunostinte posibil.

 

 

   Iata cativa factori ce sprijina acest lucru:

 1. Crearea conexiunii in relatia Trainer – Cursant
 2. Apartenenta la un grup ce se ajuta si se sprijina
 3. Eliminarea unui factor frecvent in care notiuni importante se pierd in comunicare pentru ca nu cunoastem terminologia.
 4. Trainerul poate fi in spatele tau in cateva secunde, fara a oprii activitatea celorlalti cursanti.Astfel, toate cursurile de nivel incepator vor fi intotdeauna fie cu prezenta fizica 100%, fie in sistem hibrid fizic si online live. 

Astfel, toate cursurile de nivel incepator vor fi in mare parte cu prezenta fizica 100% in sala de curs, fie in sistem hibrid (partial fizic in sala de curs si partial in online)

Suna bine,
dar programul nu este pentru mine!

Nu este programul potrivit pentru tine? Lasa-ne un mesaj si te vom notifica cand organizam acest curs in alte intervale.

Intervalele in care organizam cursul de Python Junior:

 

 1. Family and Job efficient: De Luni pana Joi, intre orele 19:00 – 21:30
 2. Daylight savings: Doar la cerere de grup, de Luni pana Joi intre orele 10:00 – 18:00
 3. Weekend Intensive: Sambata si Duminica intre orele 09:30 – 15:00

Previous
Next

Cursurile UdevIT se vor desfasura intotdeauna in urmatoarele intervale:

1. De luni pana vineri intre orele 18:30 – 21:00

2. Sambata si Duminica, intre orele 09:00 – 18:00

* Programul difera in functie de curs, numarul de ore necesar si disponibilitatea trainerului. Nu uita sa verifici intervalul orar pe pagina fiecarui curs inainte de achizitie

Cursurile pe timp de zi se desfasoara doar la cerere, ca program dedicat oferit companiilor.

În plus, și formatorii noștri sunt angajați cu normă întreagă în companii IT.

Te poti inscrie la curs prin achizitionarea unui modul sau a unui bundle pe site-ul nostru.

UdevIT organizeaza de obicei cursurile in mod cascada, astfel incat cei ce achizitioneaza un pachet de module, sa poate avea continuitate. Asadar, intotdeauna va urma nivelul urmator in viitorul apropiat, de indata ce o grupa este formata.

În primul rând, trebuie să efectuezi o rezervare pentru curs prin achizitia unui modul. În etapa următoare, consultantul educaţional va pregăti contractul și il va trimite catre tine pentru a fi semnat electronic sau olograf.

Da, oferim reduceri în timpul întâlnirilor informative, derulăm promoții pe site-ul nostru sau pe retele sociale si oferim cupoane de reducere pentru fidelizarea clientilor.

Mare parte din aceste promotii sunt comunicate via e-mail daca te-ai abonat la Newsletter-ul UdevIT

O data estimativa este deja disponibila pe pagina cursului, daca acesta este disponibil pentru achizitie. Cu toate astea, UdevIT isi rezerva dreptul de a amana inceperea cursului daca grupa nu este completa la cel putin 75% din numarul total de participanti prevazuti. Acest procentaj ne asigura ca avem posibilitatea de a sustine financiar cursul promis, in conditiile promise.

Daca in decursul a 6 luni calendaristice de la data estimata, inceperea cursului nu este posibila, ti se va oferii posibilitatea de a primi inapoi, integral, suma achitata pentru modulul respectiv.

Fiecare cursant care participă la cel puțin 80 % dintre ore și trece toate testele cu un procent de răspunsuri corecte de cel puțin 80 % va primi un certificat de finalizare a cursului. Studenții care au participat la cel puțin 60 % dintre ore, dar nu au trecut testul și nu au pregătit un proiect practic, nu vor primi un certificat, ci doar o confirmare a finalizării cursului. Cursanţii care renunță la contract nu primesc niciun fel de document.

În mediul IT, competențele de limba engleză sunt importante deoarece, ca si suportul de curs UdevIT,  aproape toată documentația tehnică este în limba engleză. Trebuie să poți citi și scrie în limba engleză. Desigur, dacă vorbești engleza fluent, găsirea unui loc de muncă la o companie multinațională va fi mai ușoară pentru tine.

Incearca testul de verificare a cunostintelor pentru a fi sigur.

Formatorii UdevIT sunt selectionati dupa urmatoarele criterii: Cunostinte tehnice, Tact Didactic, Seriozitate si Carisma.

Din pacate uneori teoria este teorie si nu avem ce face. Din fericire, noi incercam sa oferim un suport de curs aerisit, sprijinit intotdeauna de exercitii practice pentru a facilitatea memorarea conceptelor teoretice direct din sala de curs.

Daca stii deja care este traiectoria ta, nu este necesar. Consilierii UdevIT te pot sprijitii in procesul tau de dezvoltare prin evaluarea ta si sugestii privind modalitatile de a atinge scopul agreat impreuna. Nu te costa nimic!

Hai sa facem o lista:

1. Ne concentram pe practica din viata reala si nu este doar o promisiune.

2. Oferim acces la diplomele care conteaza in fiecare domeniu.

3. Numarul de ore pentru fiecare curs este realist. Nu promitem marea cu sarea in 15 ore de curs cand sunt neesare 90.

4. Formatorii sunt formati de noi iar procesul de formare este constant monitorizat si imbunatati.

 

Nu îți recomandăm să lipsești de la niciun curs. Toate sunt sesiuni live cu formatorul. Prin urmare, un curs de la care ai lipsit este foarte dificil de recuperat. Desigur, vei avea acces la toate materialele, exercițiile și temele primite, dar va trebui să lucrezi la ele fără ajutor. Dacă îl anunți în prealabil pe coordonatorul proiectului că ai nevoie de o consultare suplimentară înainte de ora următoare, vom încerca să organizăm o întâlnire scurtă cu formatorul pentru a răspunde la toate întrebările tale. În general, permitem absența de la cel mult 20 % dintre ore, dar nu o recomandăm. Nu ți se vor restitui banii pentru orele de la care lipsești.

Nu îți putem permite să participi la un curs existent timp o zi pentru a proteja confortul și intimitatea cursanţilor noștri. Totuși, organizăm deseori ateliere demonstrative, lecții gratuite cu cei mai apreciați formatori ai noștri, pe parcursul cărora poți vedea despre ce este vorba și ce anume înveți în timpul orelor.

Incurajam interactiunea cu un consilier profesional UdevIT pentru orice intrebari ai. Scrie-ne folosind formularul de contact si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil, folosind metoda de comunicare preferata.